Divizia 4 Infanterie „Gemina” a marcat aniversarea a 105 ani de istorie și tradiție militară. La 15 august 2021 se implinesc 105 ani de la înființarea Armatei a 4-a (de Nord), ocazie cu care au avut loc la Cluj-Napoca o serie de evenimente festive.

Armata a 4-a (de Nord) s-a înfiinţat în noaptea de 14/15 august 1916 prin Înaltul Decret nr. 2784, semnat de Regele Ferdinand I al României. În aceeași noapte, Armatele 1, 2 şi 4 (de Nord) s-au angajat în operaţia strategică pentru eliberarea Transilvaniei pe întregul front, de-a lungul Carpaţilor Orientali şi Meridionali. Constituită în condițiile excepționale ale intrării României în Primul Război Mondial, Armata a 4-a (de Nord), structură reprezentativă a Armatei României, a rămas în istoria militară prin glorioasele fapte de arme ale militarilor din marile unități care i-au preluat tradițiile de luptă, de-a lungul timpului.
Divizia 4 Infanterie „Gemina”, subordonată nemijlocit Statului Major al Forțelor Terestre, îndeplinește misiunile de apărare națională, de generare a structurilor operaționale participante în teatrele de operații, precum și de sprijinire a autorităților locale în caz de urgențe civile.

Tot cu aceasta ocazie, prin grija conducerii CCI Cluj, la statuia generalul Gheorghe Mardarescu a fost depusa o coroana de flori.