Statutul Camerei de Comert si Industrie Cluj constituie atat documentul fundamental de identificare si de adresare a rolului Camerei, in calitatea sa de subiect administrativ local, cat si un instrument de primire, de elaborare si de sinteza a exigentelor mediului economic si social in care Camera isi desfasoara propria misiune.

 

Statutul, asa cum a fost el aprobat de Adunarea Generala a Reprezentantilor este principala manifestare a acelei autonomii functionale ce caracterizeaza activitatea Camerei de Comert si Industrie Cluj, in cadrul redefinirii generale a dispozitiilor cuprinse in Legea nr. 335/2007. Camera de Comert si Industrie Cluj este preocupata sa puna in valoare la maximum potentialul oferit de adoptarea propriului statut, accentuand caracterul reprezentativ al instantelor participative si privilegiind agilitatea si flexibilitatea organizatorica precum si pe cea de functionare.

 

Statutul stabileste denumirea si sigla Camerei, o instituie drept succesoarea Camerei de Comert desfiintata prin Decretul nr. 74/1949, indica misiunea, functiile si atributiile Camerei, defineste membrii Camerei, cu drepturile si obligatiile lor aferente, descrie organele de conducere ale Camerei, Colegiul, Consiliul Director, atributiile Presedintelui Camerei si ale Comisiei de Cenzori, stabileste modul in care se constituie veniturile Camerei si in general temeiul de desfasurare a activitatii Camerei.

 

 
Statutul  Camerei de Comert și Industrie Cluj