Camera de Comerţ Internaţională (CCI) i-a felicitat pe laureaţii Premiului Afaceri pentru Pace de la Oslo 2016, în cadrul unei ceremonii care a avut loc in 08 martie, pentru a coincide cu Ziua Internaţională a Femeii.

John Danilovich, Secretar General al CCI, a declarat: Premiul Afaceri pentru Pace Oslo reprezintă o recunoaştere deplină a liderilor de afaceri mondiali, care deblochează puterea pozitivă a afacerilor în beneficiul păcii şi prosperităţii.

Prin accelerarea dezvoltării atitudinii şi practicilor etice în afaceri, laureaţii din acest an demonstrează clar modul în care conduita responsabilă în afaceri poate juca un rol primordial în îmbunătăţirea situaţiei în lume şi în facilitarea punerii în aplicare a Obiectivelor Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare Durabilă”, a adăugat acesta.

Laureaţii anului 2016 sunt:

  • Sarah Beydoun, care a dezvoltat o afacere internaţională de accesorii pentru poşete unicat, lucrate manual, în cooperare cu prizonieri şi foşti prizonieri afectaţi în urma luptelor din Liban
  • Dr Jennifer Nkuene Riria din Nairobi, care prin compania sa de micro-finanţare a depus un efort considerabil pentru a susţine femeile cu venituri mici şi a familiilor lor în Kenya;
  • Tore Lærdal, care, prin intermediul firmei sale, Laerdal Medical, a introdus servicii moderne de resuscitare şi soluţii care au contribuit la salvarea a sute de mii de vieţi.

În timpul evenimentului de înalt nivel care a avut loc in 08 martie 2016, Administratorul Programului Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD), d-na Helen Clark, a subliniat rolul liderilor femei din afaceri ca agenţi ai schimbării pozitive în societate, anunţând Laureaţii din acest an ai Premiului Afaceri pentru Pace. “Câştigătorii din acest an sunt modele excepţionale, având rolul de a exemplica modul cum afacerile etice şi responsabile pot acţiona în direcţia unei schimbări sociale pozitive”, a declarat Clark în cadrul conferinţei de presă care a avut loc la Primăria din Oslo.

Ceremonia de premiere va avea loc la Primăria Oslo, în 03.05.2016, în cadrul Summitului Anual al Afacerilor pentru Pace. Alteţa Sa Regală, Prinţul Haakon, va participa la ediţia din acest an.

În rândul laureaţilor Premiului Afaceri pentru Pace din anii trecuţi se numără Paul Polman, CEO al Unilever; Richard Branson, CEO Virgin Group si Ouided Bouchamaoui, laureat al Premiului Nobel şi Preşedinte Onorific al CCI Tunisia.

 

Aflaţi mai multe despre Oslo Business for Peace Award.

Accesaţi Oslo Business for Peace on Twitter @Businessworthy and #BfP .

Pentru informaţii suplimentare persoana de contact este

Andreia FURTADO

Coordonator, relaţii mass-media şi Web

Tel: + 33 (0) 1 49 53 30 72

andreia.furtado@iccwbo.org