Astăzi, 19 iulie 2016, Președintele Camerei de Comerț și Industrie Cluj a avut plăcerea de a primi vizita E.S., domnul Pande Lazarevski, Ambasadorul Republicii Macedonia in România. Prezența domniei sale la Cluj-Napoca, alături de domnul Consilier Hanif Dauti, a avut ca scop prezentarea noului Consul Onorific al Republicii Macedonia la Cluj-Napoca- doamna prof. dr. Luminița Silaghi-Dumitrescu.
Aflată la debutul mandatului de Consul Onorific, doamna Silaghi-Dumitrescu a mărturistit că a primit cu surprindere și încântare vestea numirii propunându-și să depună toate eforturile pentru a susține dezvoltarea relațiilor româno-macedonene în sectoarele economic, academic și cultural, ducând astfel mai departe colaborarea deosebită avută în decursul timpului cu specialiștii macedoneni din sfera științifică și a cercetării.Totodată, domnia sa și-a exprimat speranța că activitatea pe care o va desfășura în zona diplomatică va fi la fel de fructuoasă ca și cea din zona academică în care s-a consacrat și va reuși să răsplătească pe deplin încrederea cu care a fost învestită.
Domnul Președinte Ștefan Dimitriu a asigurat delegația macedoneană de întreaga sa deschidere exprimând disponibilitatea sa și a Camerei de Comerț și Industrie Cluj de a sprijini nobila misiune asumată de doamna Silaghi-Dumitrescu, astfel încât, ”țara celor 50 de lacuri” să capete recunoașterea pe care o merită.