A. Grupul tinta al proiectului este format din minim 320 persoanele fizice care indeplinesc cumulativ urmatoarele conditii:

a. intentioneaza sa infiinteze o afacere nonagricola in mediul urban;

b. au resedinta sau domiciliul in mediul rural sau urban, in regiunea Nord-Vest (in care se implementează proiectul) – conditiile b. si c. din Ghidul 3.7.

c. sa nu apartina categoriei de tineri NEETs (care nu urmeaza nicio forma de invatamant si nici nu au un loc de munca) cu varsta intre 16 – 24 ani

B. Conditie suplimentara pentru participarea la cursul Competente antreprenoriale: persoana sa nu fi urmat cursul Competente antreprenoriale, iar persoanele care au mai participat la acest curs (in forma autorizata de CCI CJ) vor fi selectate doar pentru acordarea serviciilor de consultanta pentru intocmirea planului de afaceri, urmand ca apoi sa poata participa la selectia de idei de afaceri din cadrul subactivitatii 1.4.

C. Daca numarul de persoane interesate si selectate este mai mare de 320 se va majora numarul de cursanti la peste 20 de cursanti/grupa, numarul grupelor ramanand neschimbat (16).

D. Criteriile de selectie vizeaza motivarea si asigurarea grad de implicare a persoanelor in activitatile proiectului si asigurarea unor grupe de curs cat mai omogene (alcatuirea grupelor de curs in functie de domiciliul cursantilor pentru asigurarea unei prezente ridicate si in functie de domeniile de interes pentru realizarea planurilor de afaceri, relevate de analiza chestionarelor). Criteriile primare de selectie se refera la respectarea conditiilor de la punctul A

E. Conditii de eligibilitate pentru intreg grupul tinta – la selectie pot participa persoanele care respecta cumulativ conditiile de la punctul A.

F. Conditii de eligibilitate pentru cursanti – la selectia pentru cursul Competente antreprenoriale pot participa persoanele inregistrate in grupul tinta (de la punctul E) care nu au mai urmat cursul Competente antreprenoriale in forma autorizata/furnizata de CCI Cluj.

G. Modalitati de selectie – persoanele din grupul tinta vor fi selectate din randul persoanelor interesate cu domiciliul in Regiunea Nord-Vest care:

– au completat chestionarele aferente analizei preliminare;

– au contactat CCI CJ pentru inscrierea in proiect in urma anunturilor din presa si radio cu acoperire pentru intreaga regiune NV;

– au contactat CCI CJ pentru inscrierea in proiect in urma networkingului din cadrul sistemului cameral (membrii CCI) din judetele Regiunii Nord-Vest, derulat in special de cei 5 Experti selectie si evidenta grup tinta (la nivelul fiecarui judet in care au atributii).

H. Etape de realizare a procesului de selectie:

a. Lansarea selectiei – va fi realizata in cadrul subactivitatii de informare (1.1) prin publicarea anunturilor (presa scrisa si radio), distribuirea de materiale de promovare si publicarea pe site-ul CCI CJ.

b. Depunerea dosarelor de candidatura – in urma participării la actiunile de informare, persoanele interesate vor putea sa isi depuna candidatura in perioada imediat urmatoare. Dosarele se vor depune la sediul CCI CJ sau vor fi preluate direct de catre Expertii selectie si evidenta grup tinta, care vor intocmi si Lista persoanelor inregistrate. Dosarele vor contine:

-Copie dupa CI/BI;

– Fisa de informare;

-Fisa/formular inscriere in grupul tinta;

-Acord de utilizare a datelor personale;

-Angajament de a respecta conditiile proiectului si de a participa la activitatile planificate;

-Declaratie pe propria raspundere pentru evitarea dublei finantari (pentru selectare in vederea participarii la cursul Competente antreprenoriale);

-Declaratie pe propria raspundere privind faptul ca nu apartin categoriei de tineri NEETs (pentru persoanele cu varsta intre 18 – 24 ani care urmeaza o forma de invatamant sau au un loc de munca);

-Declaratii pe proprie raspundere sau Documente care atesta incadrarea intr-o anumita categorie de grup tinta (angajat, somer, persoana inactiva, etc.);

-Chestionar de analiza.

c. Verificarea dosarelor de candidatura de catre Expertii selectie si evidenta grup tinta, care vor informa candidatii daca mai sunt necesare completari ale dosarului. Expertii selectie si evidenta grup tinta vor verifica dosarele din perspectiva:

-Conditiilor de eligibilitate a candidatilor;

-Corectitudinii/completitudinii dosarului: acesta contine toate documentele in forma solicitata.

d. Analiza dosarelor si validarea selectiei – Expertii selectie si evidenta grup tinta vor analiza dosarele si vor selecta persoanele care indeplinesc conditiile de mai sus, iar in cazul in care exista neclaritati in privinta unor persoane vor fi solicitate documente suplimentare. Dupa finalizarea selectiei, rezultatele vor fi publicate pe site-ul CCI CJ si vor fi aduse la cunostiinta persoanelor. Se vor comunica motivele respingerii (care vor fi obiective – neindeplinirea conditiilor de eligibilitate) catre toti participantii respinsi, iar acestia vor putea contesta aceste motive, in termen de 5 zile lucratoare avand posibilitatea de a aduce justificari suplimentare.

I. Procesul de selectie descris mai sus asigura: transparenta (selectia se bazeaza pe reguli si proceduri clar stabilite si neechivoce, despre care sunt informati in prealabil toti participantii, fiind asigurata si comunicarea tuturor deciziilor), echidistanta (toate persoanele si toate dosarele depuse sunt tratate in mod egal, evaluate in mod impartial pe baza criteriilor stabilite in metodologie, indiferent de rasa, nationalitate, etnie, limba, religie, categorie sociala, convingeri, sex, orientare sexuala, varstă, handicap, boala cronica necontagioasa, infectare HIV, apartenenta la o categorie defavorizata sau orice alt criteriu asemanator) si obiectiva (criteriile sunt clare si obiective – conditiile pentru neselectare fiind cele din Ghidul POCU 3.7).