Initiativa internationala a Clusterului Mobilier Transilvan din 2020 a fost apreciata de catre Comisia Europeana si acceptata spre finantare pentru o perioada de 3 ani prin proiectul COSME – Clusters Go International: FGOI – “Fostering Single EU Market, Grabbing Third Countries Markets” (atasat extras din raspunsul de acceptare spre finantare).

Clusterul Mobilier Transilvan va coordona un consortiu international format din 8 clustere – 6 tari -România, Bulgaria, Slovenia, Cehia, Spania si Suedia- pentru armonizarea eforturilor de a merge impreuna spre 4 piete tinta: Egipt, Africa de Sud, SUA si Canada. Ambitia proiectului este de a sustine cat mai multe produse si servicii europene si care sa ajunga pe aceste piete.

Acest proiect va completa initiativele CMT mature aflate deja in implementare prin celelalte proiecte derulate in consortii internationale, la care se adauga si cele nationale:

– studiile & cercetarile din cele 4 piete europene: Romania, Italia, Spania si Polonia + dezvoltarea unei curricule comune de design prin proiectul Erasmus + prin INTRIDE;

– contributia la marketplace-ul european RAMP, platforma digitala de intalnire si finantare pentru producatori, furnizori tech si artisti prin proiectul Horizon 2020 – Better Factory.

Prezentul mesaj se adreseaza in principal acelora care au interese intr-una sau mai multe dintre pietele tinta ale acestui proiect: Egipt, Africa de Sud, SUA si Canada.

Mai multe detalii despre activitatile si proiectele clusterului pot fi accesate pe siteul clusterului, in versiunea proaspata si actualizata: www.mobiliertransilvan.ro, precum si pagina de facebook: https://www.facebook.com/ClusterMobilierTransilvan

Sursa: Cluster Mobilier Transilvan