În data de 23 septembrie 2021, Camera de Comerț și Industrie a României in parteneriat cu Reprezentanța Comisiei Europene in România organizeazä evenimentul Finanțarea verde: Cum asigurăm tranziția către o economie durabilă funcțională? care se va desfașura, începând cu ora 10.00 la CCIR Business Center, Amfiteatrul A.I. Cuza.

Schimbarea climaticã și provocarea de a dezvolta o economie circulară funcțională au fost definite drept prioritățile anilor următori pentru atingerea obiectivului de transformarea Europei, pâna in 2050, într-un continent neutru din perspectiva emisiilor de gaze cu efect de seră. Pentru realizatea acestui deziderat este necesară dezvoltarea unui cadru favorabil prin care să se asigure faptul ca toate sectoarele vor beneficia de tranziția durabilä, iar companiile – de asistență şi îndrumare.

Prin intermediul acestui eveniment, se doreste a se oferi răspunsuri antreprenorilor români și, respectiv, o imagine de ansamblu a instrumentelor dezvoltate de Uniunea Europeanã pentru stimularea și finanțarea tranziției verzi. Scopul final este de a veni in sprijinul companiilor care reprezintã o parte esențială a economiei și a lanțului valoric și, prin urmare, dețin un rol important in aplicarea obiectivelor de sustenabilitate. Toate aceste subiecte vor fi abordate și discutate într-un mod cât mai constructiv și productiv pentru toți actorii esențiali din România.

Persoanele care nu vor putea participa fizic la eveniment, vor avea posibilitatea de a urmãri confetința în format online.

Participarea este gratuitä, însă înregistrarea este obligatorie.

Formular de participare

Pentru detalii suplimentare sau confirmarea prezenței poate fi contactată Oana Alexe, Consilier, Biroul Organizații Europene şi lnternaționale, e- mail: oana.alexe@ccir.ro, tel .: 0040.374.474.391.