CELE MAI BUNE PRACTICI DIN SUA ÎN DOMENIUL PROTECȚIEI CERCETĂRII ȘI DEZVOLTĂRII, APLICABILE DE CĂTRE COMUNITATEA DE AFACERI, SISTEMUL DE SĂNĂTATE ȘI MEDIUL ACADEMIC, 15 martie 2022

Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR), în cooperare cu Secția Comercială a Ambasadei SUA la București, are plăcerea de a vă invita la conferința CELE MAI BUNE PRACTICI DIN SUA ÎN DOMENIUL PROTECȚIEI CERCETĂRII ȘI DEZVOLTĂRII, APLICABILE DE CĂTRE COMUNITATEA DE AFACERI, SISTEMUL DE SĂNĂTATE ȘI MEDIUL ACADEMIC, care va avea loc în data de 15 martie 2022, începând cu ora 10.00 AM, în format hibrid – fizic și online, la sediul CCIR Business Center, Amfiteatrul Alexandru Ioan Cuza.

Cu prilejul evenimentului, experții Biroului Federal de Investigații (FBI) vor discuta despre modul în care instituțiile academice din SUA, agențiile guvernamentale și agențiile de informații lucrează împreună pentru a securiza cercetarea și dezvoltarea academică, precum și informațiile proprietare ale sectorului privat în scopul protejării acestora de eventuale furturi și abuzuri ale unor actori externi. Experții vor aduce în discuție, de asemenea, considerente similare relevante pentru furnizorii de asistență medicală și instituțiile de cercetare și vor oferi perspective și lecții învățate din experiența Guvernului SUA.

Conferința își propune să ofere informații valoroase universităților, companiilor din sectorul privat și instituțiilor românești din domeniul sănătății, care au nevoie de modele și bune practici pentru o mai bună gestionare a riscurilor prezentate de parteneriatele internaționale și colaborarea academică.

Prezentările vor aborda subiecte precum:

  • Importanța protejării cercetării și dezvoltării pentru dezvoltarea economică durabilă și securitatea globală
  • Securizarea cercetării și inovației din sectorul academic și privat
  • Modalități de a proteja informațiile sensibile de la companii și instituții – bune practici și studii de caz
  • Amenințări de securitate și considerații în domeniul sănătății
  • Negocierea contractelor pentru a preveni pierderea proprietății intelectuale

Participarea la această conferință este gratuită. Vă rugăm să completați și să trimiteți formularul de înregistrare atașat la adresa de email cristina.ionescu@ccir.ro până la data de 14 martie 2022. Formularul este INDIVIDUAL & NETRANSFERABIL.Formular de inregistrare

Accesul este permis doar celor care s-au înregistrat și au primit confirmarea participării de la persoana de contact. Totodată, accesul la eveniment va fi permis în limita locurilor disponibile în sala de conferințe și cu respectarea reglementărilor impuse de autorități.

Contact:

Cristina Ionescu, Director, Strategii, Politici și Proiecte

tel: +4021 319 01 00, e-mail: cristina.ionescu@ccir.ro