Ambasada Republicii Populare Chineze la București a lansat primul număr al newsletter-ului CHINACTIV sub formă electronică

Ambasada Republicii Populare Chineze în România a lansat oficial primul număr al newsletter-ului electronic „CHINACTIV”. Newsletter-ul este în limba româna, iar titlul este o combinație dintre „China” și cuvântul „activ”.

Conform Ambasada Republicii Populare Chineze de la București, revista are rubrici precum diplomația politică, economia și mijloacele de trai ale oamenilor, cu detalii în profunzime asupra relațiilor dintre China și România, scopul căreia este de a prezenta în mod cuprinzător și în profunzime cea mai recentă situație a politicii, economiei, diplomației, culturii, societății Chinei și a relațiilor China-România, astfel încât toate categoriile sociale din România să își îmbunătățească înțelegerea despre China în general și despre relațiile China-România.

”Ambasadorul Han Chunlin a spus în discursul său de lansare că atât China, cât și România sunt două țări civilizate, armonioase și frumoase, iar poporul chinez și poporul român reprezintă niște oameni harnici, curajoși și amabili. În ultimii ani, ambele țări au făcut mari realizări în dezvoltare și s-au îndreptat spre prosperitate și modernizare. Ambasada a lansat newsletter-ul electronic „CHINACTIV” cu scopul de a crea o platformă de informare autorizată despre China în contextul erei „exploziei informaționale”, să ofere românilor o nouă sursă pentru a cunoaște o China reală, tridimensională și cuprinzătoare și pentru a înțelege dinamica relațiilor China-România. Sperăm că newsletter-ul „CHINACTIV” să devină o punte pentru a spori înțelegerea reciprocă dintre China și România și pentru a promova prietenia tradițională.

În etapa inaugurală a newsletter-ului, un număr al acesteia va fi publicat o dată la două luni și va fi publicat în timp util pe site-ul ambasadei, Facebook și alte platforme. Pentru a vă abona, puteți să trimiteți un e-mail la adresa newsletterul.ambasadachinei@gmail.com  Sunteți bine veniți să vă abonați la newsletter și de asemenea puteți veni cu sugestii.”, s-a mai precizat în comunicatul de presă am ambasadei Chinei în România.

Facebook Link-ul: https://www.facebook.com/AmbasadaChineiinRomania
E-mail: ro@mofcom.gov.cn
        newsletter.ambasadachinei@gmail.com

Sursa:

Ambasada Republicii Populare Chineze  în România 

Secția Economică și Comercială a Ambasadei R.P.Chineze în România