Comunicat de presă – O nouă companie aeriană va opera zboruri spre Budapesta și Debrecen de pe Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj

                                                                 COMUNICAT DE PRESĂ 

O nouă companie aeriană va opera zboruri spre Budapesta și Debrecen de pe Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj  

Cluj-Napoca, 5 septembrie 2022: Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj anunță startul operațiunilor unei noi companii aeriene regionale, care va opera zboruri spre Budapesta și Debrecen.  

Începând de astăzi 5 septembrie, compania aeriană Aeroexpress Regional va conecta orașul Cluj-Napoca cu orașele Budapesta și Debrecen din Ungaria. Zborurile vor fi operate în zilele de luni, miercuri şi vineri pe ruta Budapesta – Cluj-Napoca – Debrecen –Cluj-Napoca – Budapesta, deservind astfel în mod simultan traficul de pasageri pentru cele 3 orașe.  

Orarul publicat de compania aeriană Aeroexpress Regional este următorul: : 

Destinația  Debut rută  Zile de operare  Program de operare 
  Budapesta (BUD)    5 septembrie 2022  luni, miercuri și vineri  BUD 07:00 – CLJ 09:10  CLJ 16:30 – BUD 16:55 
Debrecen (DEB)  CLJ 09:45 – DEB 09:35  DEB 14:15 – CLJ 15:55 

            Zborurile spre cele două orașe ale Ungariei vor deservi întreaga regiune, iar zborul spre Budapesta prezintă un interes deosebit, având în vedere faptul că restabilește de astăzi o legătură aeriană istorică și de tradiție.  

Domnul Viorel Federiga, Preşedintele Consiliului de Administraţie al Aeroportului Internaţional Avram Iancu Cluj și Domnul David Ciceo, Directorul General al Aeroportului Internaţional Avram Iancu Cluj au transmis următoarele: „Stabilirea unor conexiuni aeriene între Aeroportul Internațional Cluj și Ungaria este un moment așteptat de mulți pasageri și suntem încântați de faptul că Aeroportul Internațional Cluj va răspunde nevoilor de conectivitate între cele două regiuni, fie că este vorba despre traficul business sau leisure. Decizia unei noi companii aeriene de a deservi ruta spre Budapesta va asigura pe de altă parte, diversitate în opțiunile de călătorie ale pasagerilor din întreaga Transilvanie. 

Zborurile sunt deja disponibile spre vânzare, iar mai multe detalii privind acestea puteți regăsi  accesând site-ul www.aeroexpress-regional.hu.  

Aeroportul Internaţional „Avram Iancu” Cluj – Partenerul călătoriilor tale! 

***  

            Informații despre compania aeriană:  

Aeroexpress Regional este un start-up maghiar, iar partenerul acestei companii aeriene este BASe Airlines, care este prezentă pe piață de 31 de ani și a acumulat o experiență considerabilă în domeniul zborurilor regionale din Europa. BASe Airlines, a participat anterior şi la operarea zborurilor regionale ale Malév cu cele trei avioane ale sale de tip Embraer 120. 

Avionul de pasageri cu turbopropulsoare de tip Embraer 120 ER, utilizat de compania aeriană,  este de fabricație braziliană, fiind dezvoltat special pentru operarea eficientă și economică a zborurilor regionale pe distanțe scurte. Viteza de croazieră este de 552 km/h fiind asigurată de două motoare Pratt&Whitney de 1.800 de cai putere fiecare, iar altitudinea maximă de croazieră a aeronavei este de 8.500 de metri. 

Biroul de presă 

BIROU MARKETING I MARKETING OFFICE

Departament Comercial | Commercial Department

___________________________________________

Aeroportul Internaţional „Avram Iancu” Cluj