Pe data de 3 august 2023, domnul Ștefan Dimitriu, președintele Camerei de Comerț și Industria a Județului Cluj, a primit vizita doamnei Vidya Pertiwi, însărcinat cu afaceri și șef interimar al misiunii diplomatice de la Ambasada Republicii Indonezia la București.

Cu această ocazie, s-a discutat pe marginea potențialului de întărire a legăturilor dintre Indonezia și România, date fiind interesele comune și caracteristicile complementare. A fost prezentat evenimentul Trade Expo Indonesia 2023 (18-23 octombrie 2023), s-a făcut un bilanț al cooperării actuale și s-au identificat mai multe domenii care ar putea fi prioritare în relațiile bilaterale. Este vorba, în primul rând, de domeniul forței de muncă, Indonezia fiind actualmente exportator de personal medical calificat și având deja un acord în acest cu Germania. Educația superioară și energia (petrol și gaze naturale) reprezintă alte sectoare de interes imediat.

În urma discuțiilor, s-a convenit asupra continuării relației prin schimburi de informații cu privire la oportunitățile existente în județul Cluj pentru oamenii de afaceri și investitorii din Indonezia.