Vineri, 01 martie 2019, a fost organizat la sediul CCI Cluj un focus-grup dedicat evaluarii materialui de instruire realizat in  cadrul proiectului prin efortul comun al partenerilor. Disponibil pe platforma gazduita de site-ul proiectului http://innoresolve.ffeuskadi.net/  materialul poate fi accesat de profesionistii din domeniul turnatoriei sau de orice persoana care isi doreste sa se documenteze privind inovatiile pe care le poate introduce in compania din care provine pentru a asigura competitivitatea acesteia, in contextul Industriei 4.0. Principalul aspect prezentat prin intermediul modulelor cursului de e-learning este cel al digitalizarii, fiind subliniate beneficiile pe care le introducerea ei le genereaza companiilor avand ca efect direct imbunatatirea conditiilor de munca intr-un sector industrial solicitant, suplinirea intr-o oarecare masura a dificultatilor de recrutare a personalului, scurtarea timpilor de executie si eliminarea defectelor de fabricatie.

Respectand detaliile agreate in cadrul parteneriatului a fost organizata o discutie la care au fost invitati reprezentanti ai sectorului de turnatorie, ai mediului academic si al sectorului IT care, pe baza experientei lor profesionale, au dezbatut principalele caracteristici ale materialului de instruire.

Principale concluzii au evidentiat utilitatea informatiilor si buna  structurare a acestora pe module tematice astfel incat accesarea sa fie cat mai usoara pentru cei aflati in cautarea anumitor concepte. De asemenea, a fost punctata utilitatea furnizarii studiilor de caz care inlesnesc conturarea unor strategii de implementare a inovarii pe baza unor modele deja testate.

Materialul de curs poate fi consultat prin inrolarea pe platforma http://innoresolve.ffeuskadi.net/